Известие

Collapse
No announcement yet.

Не ми тръгва четвърта скорост не вентилатора на купето.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не ми тръгва четвърта скорост не вентилатора на купето.

Имам 164 с климатроник и не ми работи вентилатора на купето на четвърта скорост. Някой има ли идея от какво е. Другите три си ги изрежда.
    Притежател на Alfa Romeo 164 2000 TS БИВША
    Alfa romeo 166 2.4 JTD - това е автомобила!

Както винаги и този проблем го имам (то не е смешно де).

И на мен не ми включва на четвърта.Светва лампичката,но си работи на трета.Проблема е от регулатора на оборотите,който се намира в/у кутията на изпраителя в/у една метална плочка.Можеш да го видиш и свалиш като свалиш преградата м/у двигателя и купето.Такъв регулатор втора ръка струва 80лв. При положение,че климатроника никога не я включва тази четвърта степен(поне при мен) мисля,че на този етап няма за какво да ги давам.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

А на мен не ми работят всичките степени, пак ли е от регулатора?
      Benzina trqbva da stava na pushek!

Comment

Може да е от много неща.Започни първо с проверка на бушона в бушонното табло- 30 или 25А беше.Ако е ОК подай директно + и - на вентилатора да видиш дали ще тръгне.Ако не тръгне значи проблема е в него. Ако тръгне до кутията с филтъра за купето има голяма, квадратна, цива букса с 4 кабела. Прегледай я нея дали не е нагоряла.Ако е ОК отиваш към регулатор или самия климатроник или някъде по инсталацията. Все пак не каза коя година е колата т.като се оказа,че има доста разлики в ел.инсталацийте.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Колата е (ушким) 94год, ама май е 92
          Мерси и на теб за инфото - аз пуснах тема и колегите вметнаха по някоя думичка.
          Benzina trqbva da stava na pushek!

Comment

Working...
          X